HRM, student in the lead.

Esmee van Gils vertelt over HRM:

  1. Kun je kort de inhoud geven van het nieuwe curriculum van de opleiding HRM (‘student in the lead’-onderwijs)?

Bij het nieuwe curriculum van HRM worden geen lessen meer gegeven. In plaats van les krijgen en het maken van tentamens, werken wij continu met actuele vraagstukken uit de praktijk. We gaan op intake bij bedrijven en schrijven een advies voor het bedrijf.

 

  1. Sinds wanneer is dit curriculum van start gegaan?

Wij zijn de eerste lichting die onderwijs krijgen volgens het nieuwe curriculum. Dus in het schooljaar ’16-’17. Wel was er al een minor die op dezelfde manier werd vormgegeven.

 

  1. Hoe ziet een dag als HRM student er uit volgens de nieuwe werkwijze?

Zelf loop ik momenteel stage bij Pelikaan Reizen. De eerste twintig weken van het schooljaar zat ik in het ‘medior semester’. Toen maakten we in verschillende groepjes opdrachten voor bedrijven. Elke dag is bij ons natuurlijk anders doordat we geen vast rooster hebben.  We spreken op school af voor opdrachtbijeenkomsten en krijgen diverse workshops. Ook zijn er nog verschillende individuele opdrachten waar op school aan gewerkt wordt.

 

  1. Hoe zijn de reacties onder de studenten op het nieuwe curriculum?

Toen we vorig jaar over gingen van twee blokken met lessen en tentamens naar het nieuwe curriculum was het heel erg wennen. Er was veel onduidelijk en aangezien we de eerste lichting waren. Waren we natuurlijk ook een beetje de ‘proefkonijnen’. Dat resulteerde in allereerst wat negatieve reacties en naar mate de tijd vorderde werd eigenlijk de gehele lichting positief over het nieuwe curriculum.

Verder zijn we inmiddels eigenlijk een grote vriendengroep. We hebben geen klassen meer en werken met de gehele lichting van jaar twee samen. Daardoor leer je veel meer mensen kennen.

  1. Missen de studenten de boeken, lessen en tentamens niet?

Wij gebruiken ook gewoon boeken. Om een advies te schrijven voor een bedrijf is ook theorie nodig wat wij opzoeken in boeken. Zelf mis ik de lessen en tentamens niet, omdat ik nu gewend ben aan het nieuwe curriculum. Het enige wat ik nog wel eens mis is een vast schoolrooster. Vooruit plannen voor bijvoorbeeld een bijbaan is bijna niet te doen omdat er vaak op het laatste moment nog bijeenkomsten gepland worden.

  1. Hoe bereid deze manier van lesgeven HRM studenten voor op de toekomst volgens jou?

Door dit nieuwe curriculum maken we allereerst meer kennis met het bedrijfsleven. Door die praktijkervaring is theorie makkelijker toe te passen in de praktijk. Verder lopen wij ook 40 weken stage waardoor we bij een of twee bedrijven het HR-werkveld leren kennen. Zelf merk ik dat ik door het schrijven van de adviesrapporten gemakkelijker mijn kennis toepas op mijn stage. Ook zijn we veel bezig met persoonlijke en professionele ontwikkeling door onder andere gespreksvoering en workshops.

Esmeé van Gils, tweedejaars HRM.

Zou je meer willen weten over de nieuwe werkwijze op de opleiding HRM? Bekijk dan snel onderstaande film.

Animatie HRM Breda

Gisteren hebben wij met trots deze animatie laten zien op de open avond van de HRM opleiding in Breda. De studenten zijn bij ons 'in the lead' en werken continu met actuele vraagstukken uit de praktijk. Met veel passie en enthousiasme hebben onze studenten hun ervaringen gedeeld.

Geplaatst door HRM Breda Avans Hogeschool op donderdag 22 maart 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *